FOTOGRAFIE

Grote Prijs Sociale Fotografie

Stuur je reeks in voor de Grote Prijs Sociale Fotografie!

Na een corona-editie vorig jaar is het thema terug volledig vrij.

De 7 winnaars kunnen deelnemen aan een expo in de historische Fernadezzaal in het hartje van Gent tijdens de druk bezochte Gentse feesten van 16 juli tot 25 juli 2021.


Koop onze fotokalender 2021

De Linx+ maandkalender 2021 bevat de 20 genomineerde foto’s van onze jaarlijkse Bewogen Fotografen wedstrijd over de zomer van 2020.

Voor slechts 10 euro haal je de kalender nu in huis, verzending inbegrepen. Per verkochte kalender gaat 2 euro naar een goed doel.


Fotowedstrijd Bewogen Fotografen

Dit zijn ze: de 4 winnaars (en alle 20 geselecteerde foto’s) van onze wedstrijd over ‘De zomer van 2020’. Een zomer die niet was zoals alle andere. Met staycation, mondmaskers en social distancing…


13 tips voor de betere straatfotografie

Fotograaf Hendrik Braet is reeds lang bezig met straatfotografie. Momenteel fotografeert hij zijn eigengereide stad Gent, dat moet resulteren in een boek, en maakt hij een langdurige reeks over de Belgische kust.

Eén tip verklappen we hier al: straatfotografie is sport.

Foto: Hendrik Braet

Fotowerkgroep ‘Revolver’ in Gent

Revolver is de fotowerkgroep van Linx+-Oost-Vlaanderen. Maatschappelijke betrokkenheid en engagement staan hoog aangeschreven.


Grote Prijs Sociale Fotografie

‘You can’t cancel spring’ was het thema van de Grote Prijs Sociale Fotografie 2020 met focus op de lockdown. Je kan veel verbieden en op slot doen, maar de lente doet zich toch altijd weer voelen… Karel Saelaert won de eerste prijs.

De 7 winnaars zijn in beurtrol telkens een maand te zien zijn in de Vitrines van Linx+ in de Meerseniersstraat in Gent.

Foto: Karel Saelaert
Foto: Karel Saelaert

Linx+ en Breedbeeld slaan in 2021 de handen in elkaar

In Antwerpen en Gent starten we samen met Breedbeeld een project over fotografie en sociale inclusie.