Grote Prijs Sociale Fotografie

Eva Faché - winnaar Grote Prijs Sociale Fotografie 2019

Samenlevingsvormen, expressies, subculturen

De Grote Prijs Sociale Fotografie is de fotografiewedstrijd die zich richt op fotografie studenten.

We zoeken zowel reportage als conceptueel fotowerk. We zoeken fotograaf-antropologen die een onderzoek doen naar alle mogelijke gedragingen, samenlevingsvormen, expressies, subculturen binnen onze maar ook in andere samenlevingen. Want wat ons bindt is sterker dan wat ons scheidt.

Het is fotografie die ons in beweging brengt.

Linx+ en FOS hebben al jaren een traditie in Bewogen Fotografie. We kennen de kracht van de foto, we kennen de zoektocht van de fotograaf.
Jong talent heeft het niet altijd gemakkelijk. Fotografie studenten steken vaak vele uren, maar ook vele centen in hun opleiding die dan resulteert in een prachtig eindwerk. Voor die resultaten een platform vinden is niet evident.

Ons huis opent de deuren

Ons Huis staat jaarlijks open tijdens de Gentse feesten voor een sociaal of bewogen thema. We brachten kennis en goesting samen met als resultaat De Grote Prijs voor Sociale fotografie. We rekruteerden bij studenten fotografie zowel in dagopleiding als in het deeltijds kunstonderwijs.

Doe Mee!

De omstandigheden dwingen ons om de wedstrijd ‘Grote Prijs Sociale Fotografie‘ wat aan te passen. De wedstrijd richt zich op studenten fotografie die, net zoals iedereen, voorlopig niet meer buiten mogen. In deze tijden waarin scholen gesloten zijn en het voor studenten onzeker wordt of/wanneer ze hun eindwerken zullen klaar krijgen, moeten we onze formule aanpassen.

Daarom stellen we deze wedstrijd open voor IEDEREEN, student of niet. Zin om deel te nemen? Dat kan via deze link

Contact