Stiel: Wij zijn de makers

Met ons nieuwe project STIEL brengt Linx+ de komende maanden en jaren een stijlvolle ode aan de arbeid, een warm eerbetoon aan het vakmanschap. STIEL presenteert persoonlijke verhalen, organiseert workshops, neemt je mee door de geschiedenis en legt processen bloot.

De mens als maker

Met Blik Historik hebben we al een project dat terugblikt op de sociale geschiedenis, STIEL voegt daar een nieuwe dimensie aan toe: die van de mens als maker. Want de echte schepper van welvaart en rijkdom is de arbeidersklasse.

We beperken arbeid, stiel en vakmanschap niet tot economische waarde, maar gaan op zoek naar de mens achter en in het product. De fierheid van de maker staat voorop. We werken aan een democratisch proces waar vakkennis toegankelijk is, onderzoek laagdrempelig en passie gedeeld wordt.

Met focus op kleinschalige mens-tot-mens processen helpen we alternatieven voor de economische ratrace zichtbaar te maken. We koesteren en bewaren, onderzoeken en delen, openen het debat, gaan samen aan de slag en timmeren aan een duurzame toekomst.

Over heel Vlaanderen zal Linx+ de komende maanden en jaren (2021-2025) verschillende deeltrajecten uitwerken die elk een ander onderdeel belichten. Zo geven we een brede kijk op wat vakmanschap vandaag kan betekenen.


Oproep: vakmannen en -vrouwen gezocht

Ben (of was) jij beoefenaar van een bepaalde stiel? Kan je gepassioneerd vertellen over jouw ambacht? Of ken je zo iemand in je omgeving? Heb je nog een bijzonder voorwerp op zolder liggen? Dan ben jij misschien wie we zoeken! Lees hier alle portretten.


 

Contact