Strak Instagram YouTube Left Right Download Link

Fotowedstrijd ‘Iedereen mee’: Kies mee de publieksprijs

Wie wint de publieksprijs van onze Bewogen Fotografen wedstrijd 2024?

>> Scroll helemaal naar beneden om te stemmen!

Jaarlijks organiseert Linx+ de wedstrijd Bewogen Fotografen voor amateurfotografen. In 2024 is het thema ‘Iedereen mee? Verbinding in een veranderende samenleving’.

Hiermee focussen we op de superdiverse samenleving van vandaag. De diversiteit in onze samenleving is erg zichtbaar. In steden, wijken, scholen, winkelstraten, sportploegen, ziekenhuizen of op bedrijfsvloeren is diversiteit niet langer de uitzondering. Leven en werken in diversiteit is de realiteit. Wat mensen verbindt, is sterker dan wat mensen uit elkaar drijft.

Wat brengt mensen vanuit een verschillende achtergrond samen? Hoe versterken we inclusie en gelijke kansen, ongeacht iemands leeftijd, inkomen, herkomst, religie, geaardheid, fysieke of psychische mogelijkheden? Het thema van de wedstrijd kan dus ruim worden ingevuld, waarbij we aandacht voor arbeidsmigratie extra aanmoedigen.

Aanleiding voor deze wedstrijd zijn immers de migratieakkoorden die België 60 jaar geleden afsloot met Turkije en Marokko. Duizenden arbeidsmigranten kwamen werken in onze industrie en openbare werken, en bouwden zo mee aan de samenleving die we vandaag kennen. Ook vandaag nog zou zonder deze groep arbeiders de economie vierkant draaien. Maar krijgen zij wel de plaats en het respect in de samenleving die ze verdienen?

20 laureaten

In totaal mochten we 128 foto’s ontvangen. De jury heeft daaruit nu 20 beelden geselecteerd en koos haar top 3.

De namen van de winnaars maken we pas bekend tijdens onze derde Dag van de Sociale Fotografie op zaterdag 30 november 2024 in Les Ateliers des Tanneurs in Brussel (bekijk hier een verslag van de eerste editie  en van de tweede editie).

Alle 20 laureaten zijn al zeker van een ereplaatsje in RAUW 2024, ons sociale fotografie magazine (bekijk hier de editie van RAUW 2022 en RAUW 2023).

De publieksprijs

Jij bepaalt mee wie van deze 20 laureaten de Bewogen Fotografen Publieksprijs 2024 in ontvangst mag nemen. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2024 online! 

Stem je liever op papier? Dan kan je de expo op deze plekken bezoeken.


Stem mee

Onder alle deelnemers aan onze publieksprijs verloten we drie exemplaren van RAUW 2024, ons sociale fotografie magazine (verschijnt in november 2024).

  • Wil je hierop kans maken, vul dan het formulier hieronder in.
  • Je stem uitbrengen doe je verder onderaan deze pagina. Om te kunnen stemmen, moet je daar opnieuw je e-mailadres invullen.
  • Je kan max. 3 foto’s selecteren. Een foto selecteren doe je door op de foto te klikken.
  • De foto met de meeste stemmen wint de Bewogen Fotografen Publieksprijs 2024.

Vul hier je gegevens in als je kans wil maken op RAUW 2024

(Vereist)
(Vereist)
Blijf je graag op de hoogte?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Contact

Dries Van de Velde via dries.vandevelde@linxplus.be

Ik ga akkoord