Grote Prijs Sociale Fotografie: Erica Rottiers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EE Street

De onvergelijkbare stad die mij reeds lang inspireert. De geest van de straatfotografie door middel van een fotografische verkenning legt de verticale rush en een soort doorzettingsvermogen vast. Ik zoek naar een zelfde verbinding, en zie dat de stad op mij niet gewacht heeft. Mogelijk was ik graag opgegroeid in een dorp, waar ’t landschap, me als jongeling gaandeweg vertrouwd bleef, bekend en onaangeroerd. Een thuishaven waarin de jaren en herinneringen gedijen, het buurtcafé. De avond, het schemert, het rolluik valt.

EE Street ontwaakt. Het antwoord door de stad is een reis. Ontluikende momenten met een dynamiek van mensen waarin in verzink. Fracties, vage ontmoetingen en vluchtigheid. Vastgrijpen kan ik niet. Stilte in mijn hoofd is de drukte van de stad.

Gezeten op een bankje, ga ik nu stilaan naar huis.

© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers
© Erica Rottiers