Grote Prijs Sociale Fotografie: Bert de Busschere

Bert De Busschere voor zijn reeks op de Grote Prijs Sociale Fotografie

Bert De Busschere – Strandjutters

De reeks ‘Strandjutters’ is een reportagewerk die de karakteristieken van de strandganger in kaart brengt. De strandjutter is een persoon die gezien wil worden. Opvallende kledij, vaak met zwembroeken en hemden in eenzelfde kleur, hoort bij zijn klederdracht. De strandjutter kenmerkt zich daarnaast door een gebronzeerd lichaam. Het liefst van al met een ijsje in de hand, of gewoon genietend van de siesta in de zon. Vaak is de strandjutter vergezeld van het kenmerkende hondje. Hij zoekt niet enkel rust op, maar maakt ook tijd voor sport en amusement zoals strandvoetbal, beachvolleybal of een ritje met de billenkar. Kortom, de in het zweet onthaastende strandjutter houdt van grenzeloos genieten, een combinatie van dolce far niente en ravotten
met vrienden en familie.

Waarom de keuze voor dit werk? De Belgische kust herbergt een uniek samenspel van karaktervolle persoonlijkheden met specifieke gedragingen. Alsof er een gedragscode bestaat voor de vakantieganger die elke zomer zijn heil zoekt in badplaatsen waar een grote hoeveelheid zon, zand en zeewater te vinden is. Een ding is zeker: er is voor elke strandjutter wat wils.
De culinaire geneugten in combinatie met het luieren en de vele creatieve mogelijkheden aan sport en spel zijn een magneet voor iedereen die van het strandleven houdt.

Strandjutten is heerlijk escapisme. Weg van de dagelijkse stress, verplichtingen en beslommeringen.

© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere
© Bert De Busschere