Wedstrijd Bewogen Fotografen 2024

Karim Brikci-Nigassa © Krasnyi Collective

Iedereen mee? Verbinding in een veranderende samenleving.

Met onze jaarlijkse Bewogen Fotografenwedstrijd geven we een forum aan sociaal bewogen fotografie. In 2024 is ‘Iedereen mee?’ het thema.

We focussen op de superdiverse samenleving van vandaag. In steden, wijken, scholen, winkelstraten, sportploegen, ziekenhuizen of op bedrijfsvloeren is diversiteit niet langer de uitzondering, maar de realiteit. Wat mensen verbindt, is sterker dan wat mensen uit elkaar drijft. Dat is ook waarom we als promotiebeeld kozen voor een foto van Karim Brikci-Nigassa. Ontdek het verhaal hier.

Wat brengt mensen met een verschillende achtergrond samen? Hoe versterken we inclusie en gelijke kansen, ongeacht iemands leeftijd, inkomen, herkomst, religie, geaardheid, fysieke of psychische mogelijkheden?

Het thema van de wedstrijd kan dus ruim worden ingevuld, waarbij we aandacht voor arbeidsmigratie extra aanmoedigen. Aanleiding voor deze wedstrijd zijn immers de migratie-akkoorden die België 60 jaar geleden afsloot met Turkije en Marokko. Duizenden arbeidsmigranten kwamen hier werken en bouwden zo mee aan onze samenleving. Ook vandaag nog zou zonder deze groep de economie vierkant draaien. Krijgen zij daarvoor wel de erkenning die ze verdienen?

Doe mee!

  • Inzenden kan van 1 februari tot en met 1 juni 2024.
  • Lees eerst goed het wedstrijdreglement. Daarna kan je onderstaand formulier invullen, je foto’s uploaden en klaar is kees!
  • De winnaars ontvangen een geldprijs. Alle genomineerde foto’s krijgen een ereplaatsje in RAUW 2024, ons jaarlijkse Sociale Fotografie Magazine (bekijk hier de edities 2023 en 2022).
  • Hou ook alvast zaterdag 30 november 2024 vrij, want dan gebeurt de prijsuitreiking op onze Dag van de Sociale Fotografie.

Veel succes, en misschien tot snel 😉


De wedstrijd zit erop! Je kan niet meer inzenden.