Expo Andrea Shkreli

©Andrea Shkreli

Tot eind juni 2021 stelt Andrea Shkreli (°1980) tentoon in de vitrine in de Meersenierstraat Gent. Andrea is laureaat van de Grote Prijs Sociale Fotografie 2020 en werd met zijn reeks bekroond met de Snoecksprijs.
In zijn werk richt Andrea zich voornamelijk op sociale kwesties. Hij volgde de European Studies of Photography en rondde zijn specialisatiediploma Documentaire Fotografie af.

De “A Window of the World” -serie bestaat uit beelden met meerdere belichtingen van negatieven, waarbij beelden van de pc en het televisiescherm worden vastgelegd als een verrijkte reis naar een tijdperk waarin waarden en ideeën in twijfel worden getrokken.
In dit werk duikt Andrea in een oceaan van beelden die we dagelijks van de media ontvangen om surrealistische beelden te creëren en tegelijkertijd zijn eigen soort visueel verhaal te componeren.

Andrea Shkreli bestudeert de polsslag van West-Vlaamse steden en een Belgische kust tussen De Panne bij Frankrijk en Knokke-Heist bij Nederland, met de nadruk op zomerse omstandigheden, waarbij mensen meestal nieuw leven worden ingeblazen en zichzelf onthullen, en toerisme vermengt zich met lui alledaagsheid. Zijn composities, hetzij momentopnames of schijnbaar onbewoonde scènes, zijn krachtig, met zorgvuldige vormmanipulatie.
Door deze synthese wordt een omgeving ontdekt waarin dingen willekeurig worden blootgesteld. Er ontstaan ​​meer of minder onderscheidende sociale, religieuze en raciale contrapunten, waaronder mensen op veilige afstand blijven, ook al zitten ze op elkaar gepropt. Rationele orde en precieze organisatie zorgen voor een vlotte doorstroming van feiten en informatie, het creëren van een openbare ruimte, niet altijd in samenhang, waarin visuele drogreden soms meer indruk maakt dan het pulserende leven.

Praktisch

Nog te zien tot eind juni in de Vitrines, Meerseniersstraat 14, Gent (verbindingsstraatje tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg).

Zelf je kans wagen voor de Grote Prijs Sociale Fotografie? Je kan nog tot 20 mei deelnemen via deze link

Meer info over Andrea www.andreashkreli.com

©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli
©Andrea Shkreli