Gent: foto-expo + publieksprijs Schafttijd

Van 4 tot 18 september 2023 kan je in het AZ Jan Palfijn in Gent stemmen voor de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘Schafttijd’.

Hoe brengen mensen hun schafttijd vandaag door? Dat was de vraag van onze Bewogen Fotografen wedstrijd 2023.

Met een brooddoos vol lekkers? Of met een pita, pak frieten of quinoasalade van om de hoek? Samen met de collega’s? In een luidruchtige refter of alleen voor de computer? Is de lunchpauze een moment van rust of eerder een bron van stress? Is die flexibel invulbaar of wordt die streng gecontroleerd? Wordt de pauze gebruikt om te bewegen, te leren of af te spreken met vrienden?

De jaarlijkse Bewogen Fotografen wedstrijd biedt een forum voor sociaal geëngageerde fotografie, voor fotografie waarin de mens centraal staat.

20 laureaten

71 fotografen namen deel aan de wedstrijd ‘Schafttijd’ en stuurden 173 verschillende foto’s in. De jury (Wouter Van Springel, Ans Brys, Erwin Madereel) selecteerde daaruit de 20 foto’s die je in deze expo kan bekijken. De jury selecteerde de foto’s zowel op hun fotografische kwaliteiten als op thematisch inhoudelijk vlak.

Bezoekers aan de expo in AZ Jan Palfijn kunnen mee hun stem uitbrengen om te bepalen wie de publieksprijs wint. Alle deelnemers maken kans op een exemplaar van RAUW 2023, het sociale fotografie jaarmagazine van Linx+ dat in december dit jaar verschijnt.

Deze fotowedstrijd is een organisatie van Linx+ ism Breedbeeld en Amsab-ISG.

Praktisch

  • Je kan de expo gratis bezoeken in de inkomhal van AZ Jan Palfijn, Watersportlaan 5, 9000 Gent.
  • Kom bij voorkeur vanaf 11 uur. Dan is het wat rustiger in de inkomhal.
  • Open tot 18 uur, zowel op weekdagen als tijdens het weekend.

Stemmen voor de publieksprijs kan ook online tot 1 oktober 2023.

Contact

sabrina.meijs@linxplus.be