Straatfoto’s worden wenskaarten voor rusthuisbewoners

© WZC De Pelikaan

Deze zomer (2021) werd ons fotoproject “Corona? Positief!” afgerond. Samen met Breedbeeld werd een enthousiaste groep leden van het werklozencomité van ABVV-regio Antwerpen begeleid om hun verhaal te vertellen aan de hand van foto’s.

Klein geluk, moed en doorzettingsvermogen

De deelnemers kozen ervoor om tijdens de crisis verhalen van klein geluk, moed en doorzettingsvermogen te tonen. Ze werden daarin begeleid door Hilde Braet aan de hand van workshops rond straatfotografie. De foto’s werden als wenskaarten opgestuurd naar senioren in verschillende woonzorgcentra om hen een hart onder de riem te steken tijdens de pandemie.

Deelnemer Eric Thonon blikt met veel tevredenheid terug:

“Het was heel interessant om te leren hoe je een geëngageerde visie kunt omzetten in beelden. De workshops gingen niet alleen over hoe je sterke foto’s maakt, maar ook hoe je als fotograaf mensen op straat kunt benaderen. Ook voor de groep was het heel zinvol. We hebben veel samen gedacht en samen gewerkt. Dat heeft ons als leden van het comité dichter bij elkaar gebracht. Zo konden we elkaar helpen bij computerproblemen en in de whatsappgroep wisselen we nu vlot onze info uit. Ik denk dat we er in geslaagd zijn om samen mooie geslaagde kunstwerkjes te maken. Persoonlijk heb ik ook veel gehad aan de sociale literatuur. De vijf boeken die tijdens de workshops werden aangeraden ben ik nu verder aan het lezen.”

Meer info over het project vind je op de projectpagina