Krukgeluk

 

Bestel hier je doe-het-zelf palletmeubels en steun De Spot, een sociale werkplaats in Diest.

Krukgeluk met onze doe-het-zelf palletmeubels

Met ons project Stiel brengt Linx+ een warm eerbetoon aan het vakmanschap en gaan we op zoek naar alternatieven voor de economische ratrace.

Binnen ons project Stiel lopen er verschillende trajecten. In het deeltraject Innovatie onderzoeken we nieuwe mogelijkheden en manieren van maken. Hiervoor sloegen we de handen in elkaar met De Spot uit Diest, een voorziening die actief is in de zorg en ondersteuning biedt aan personen met een beperking. In het houtatelier van De Spot worden de deelnemers aangemoedigd om hun talenten te ontdekken en zichzelf te ontplooien.

Samen met hen bedacht Linx+ een uniek product dat meesurft op de nieuwste upcycling trends: palletmeubels. Palletmeubels duiken overal op, in hippe bars, op lentefeesten en in tuinen… Ze zien er makkelijk zelf te maken uit en hebben een hoog DIY-gehalte (Do It Yourself, Doe-het-zelf), maar weinigen slagen daar ook effectief in. Daarom ontwikkelden we een pakket met krukken en een statafel, gemaakt van pallettenhout, dat jij zelf in elkaar kan steken, ook zonder heel veel tijd!

In het atelier van De Spot werd de afgelopen weken stevig gewerkt: palletten werden uit elkaar gehaald, geschuurd, uitgemeten en op maat gezaagd. Allemaal voorbereidend werk dat jij dus niet meer moet doen. Zo zit je deze zomer dan toch nog aan die zelfgemaakte palletmeubels…

Wat krijg je?

Je krijgt van ons een flatpack met alle onderdelen van je nieuwe tuinset (4 krukken + statafel) of kruk, incl. alle vijzen e.d. Het enige wat je nog nodig hebt is een schroefmachine (en dan toch een beetje tijd). Met het bijgeleverde plannetje zet je je eigen kruk en statafel zo in elkaar. We maakten ook een instructiefilmpje waarin de makers van De Spot je stap-voor-stap laten zien hoe je je eigen meubels in elkaar zet. Het filmpje vind je onderaan deze pagina.

Wat kost het?

Prijs 1 krukje: 40 euro
Prijs set (4 krukjes + 1 statafel): 220 euro

De opbrengst gaat voor een groot deel ook naar De Spot, dus je bent duurzaam bezig en steunt hierbij ook nog eens mensen die het echt verdienen.

Praktisch

Meer info en bestellen kan via wim.lahou@linxplus.be. Er is een beperkte oplage, op = op!


Handleiding Krukgeluk

Miguel legt je stap voor stap uit hoe je je krukje in elkaar steekt. Succes!