Primeur: Kortrijk Anders Bekeken audiotour

Voortaan kan je door Kortrijk op stap met een audiotour. Die gidst je langs bekende en minder bekende plekken. Onderweg kom je van alles te weten over de sociale geschiedenis van Kortrijk. 

Luchtig en leerzaam

Met Linx+ hebben we een lange traditie in gegidste Anders Bekeken-wandelingen. Daarin vertellen we over de sociale geschiedenis van een stad, over hoe het leven er was voor de gewone man en vrouw. Door de coronacrisis moesten we ons aanbod herdenken, omdat wandelingen met grote groepen niet meer konden. Daarom maakten we wandelboekjes waarmee mensen in hun eentje, met hun gezin of met hun vriendenbubbel coronaproof op stap kunnen.

Die wandelboekjes gaan we nu systematisch omzetten naar audiotours. Kortrijk heeft de primeur.

Zo’n audiotour is heel handig: je volgt de route op je smartphone, en telkens je voorbij een bezienswaardigheid komt, begint er automatisch een geluidsfragment af te spelen. Zo leer je al stappend een stukje geschiedenis kennen. We doen dat met korte fragmentjes en houden het luchtig, zodat het licht verteerbaar en toch leerzaam blijft.

Praktisch

De wandeling door Kortrijk begint aan het station en maakt een lus van acht kilometer. Een goeie drie uur stappen voor wie alles in één keer wil uitdoen.

Wil je te weten komen waarom Kortrijk zoveel beluikjes telde?
Waarom Kortrijk de geschiedenisboeken van de voormalige Sovjet-Unie haalde?
Of hoe het Textielhuis tot stand kwam?

 


Wandelbrochures?

Een gratis brochure met de route, foto’s en nog meer uitleg kan je nog steeds hier bestellen.