Prijsuitreiking ‘Bonanza!’

©Linx+/Liz Morrison

Op zaterdag 16 oktober  2021 was het zover: de langverwachte prijsuitreiking van Bewogen Fotografen, onze fotografiewedstrijd die dit jaar in het teken stond van Bonanza! Kleine gelukjes in beeld.

We verwelkomden onze gasten en enkele zenuwachtige deelnemers in de crypte van het historische Duivelsteen in Gent. Daar werden alle laureaten nog eens tentoongesteld.

Onze host van de avond, Hind Eljadid, opende de avond.

Sandra Temmerman mocht Bart Leonard bekronen met de publieksprijs. Het publiek kon tijdens de expo in het mijnmuseum in Beringen zijn stem uitbrengen. Ook online werden er bakken stemmen uitgebracht.

Publieksprijswinnaar Bart Leonard en Sandra Temmerman - ©Linx+/Liz Morrison

Geert Stadeus vertelde ons wat meer over hoe de jurering in zijn werk ging. Hij zag vele kleine gelukjes en het viel hem op hoe we voor dat kleine geluk vaak tevreden zijn alleen of met 2. Jeffrey De Keyser kon de jury overtuigen voor de derde plaats met zijn kleurrijke foto met de tekst ‘Happy’.

3de prijs winaar Jeffrey De Keyser en Geert Stadeus - ©Linx+/Liz Morrison

Onze voorzitter Eddy Van Lancker wees op de rijke traditie van de fotografiewedstrijd en het belang van de context en de hedendaagse thema’s die we met de wedstrijd aansnijden. Eddy mocht de tweede prijs uitreiken aan Johan Rosseel, wiens foto Eddy letterlijk deed watertanden…

2de prijs winnaar Johan Rosseel en Eddy Van Lancker - ©Linx+/Liz Morrison

De eerste prijs werd via een videoboodschap door Caroline Copers uitgereikt aan Jan Maris met zijn foto van de kleine jongen. Jurylid Zahra Eljadid overhandigde de prijs aan de trotse winnaar!

1ste prijs winnaar Jan Maris en Zahra Eljadid - ©Linx+/Liz Morrison

Voor deze editie nodigden we de kunstenaars van Slam Aleikum uit op ons podium. Slam Aleikum is een platform voor woordkunst in al haar vormen: slam poetry, storytelling, comedy, rap & een open podium voor nieuw talent. Woordkunstenaars snijden thema’s aan rond superdiversiteit, identiteit en de kunst van het samenleven. En dat hebben we mogen beleven!

Tijdens de prijsuitreiking van luisterden we naar de betoverende klarinetklanken van Mona Abdel Wahab, doken we even mee in de (niet altijd van groot geluk doorspekte) wereld van Sarah Bekambo en mochten we nog eens goed lachen met opkomend comedy talent Manu Moreau. Hind Eljadid sloot de avond af met twee prachtige teksten.

Mona Abdel Wahab - ©Linx+/Liz Morrison
Sarah Bekambo - ©Linx+/Liz Morrison
Manu Moreau - ©Linx+/Liz Morrison
Hind Eljadid - ©Linx+/Liz Morrison

Ook zin om eens deel te nemen?

Volgend jaar (2022) is ons thema ‘Stiel, de mens als maker’. We gaan op zoek naar de fierheid van het maken, het plezier van vakmanschap. Maar daarover later meer via onze nieuwsbrief en op deze website

Voor nu laten we jullie nog even genieten van de foto’s van de prijsuitreiking.  Proficiat aan de winnaars en bedankt iedereen die erbij was!