Openingsweekend Broei!

Linx+ neemt zijn intrek in het Duivelsteen

Met ons nieuwe project ‘Stiel, wij zijn de makers’ brengt Linx+ de komende maanden en jaren een stijlvolle ode aan de arbeid, een warm eerbetoon aan het vakmanschap. In Gent strijken we neer op de site van het Duivelsteen, een steenoude burcht in centrum Gent. De komende maanden zullen we hier onder de vleugels van Broei! workshops organiseren voor jongeren.

Broei!, wasda?

Voluit: “Broei! Doe- en denkplek voor de nieuwe generatie” is een unieke plek voor organisaties, collectieven én particulieren die werken met de nieuwe generatie om een half jaar lang te DOEN, DENKEN & MAKEN. 29 organisaties, collectieven en particulieren komen samen in dit geweldige pand in centrum Gent. BROEI is een open huis. Geselecteerde organisaties die werken met jongeren tussen 16 en 30 jaar krijgen van mei t/m oktober 2021 tijd, ruimte, ondersteuning en middelen om samen een half jaar lang te DOEN, DENKEN, EXPERIMENTEREN en MAKEN.

Vanaf de coronamaatregelen het toelaten, gaan we vollenbak workshops geven aan (kwetsbare) jongeren. Op het programma staat o.a. zelf verzorgingsproducten maken, haken en skateboards pimpen.

Het draait vierkant

Tijdens het openingsweekend kon het publiek op 15 en 16 mei naar ‘Het draait vierkant’, het openingsevenement van dit Broei!seizoen. Elke organisatie stelde zich in een vierkante meter voor aan het publiek dat langs een coronaproof parcours op ontdekking kon door het Duivelsteen. Ook wij waren natuurlijk van de partij.
Nog tot oktober zullen we hier workshops organiseren en samenwerkingen met (nieuwe) partners opzetten. Om verder op de hoogte te blijven van alle acties, check deze link

meer info over broei op www.broei.be