Laureaten Bewogen Fotografen 2023

Na onze Dag van de Sociale Fotografie 2023 willen we de laureaten van onze Bewogen Fotografen wedstrijd nog eens in de spotlight zetten! Geniet van de twintig beelden over het thema Schafttijd die ons en de jury het meest konden betoveren!

We beginnen met onze laureaten:

© Eric De Loof, Roemanitisch

 

© Eric Vanzieleghem, Schafttijd

 

© Hannes Blockx, Barbier Brecht

 

© Ines Van Giel, Ziekenhuiskeuken: de band

 

© Jeffrey De Keyser, Power food

 

© Johan Rosseel

 

© Joke De Ruyver, Na zonsondergang

 

© Judith Ottoy

 

© Karolien Verheyen, Syrië – Theepauze

 

© Kathy Danneels

 

© Patrick Maveau, Break in Oman

 

© Philippe Beerlandt, Le Déclin

 

© René Geybels

 

© Véronique Bruyneel, Wuk ist er ip joen stuutjes?

Uit de twintig laureaten werden ook winnaars en publiekswinnaars gekozen. Marc Machielse’s foto van twee collega’s van de sloopdienst tijdens de middagpauze kreeg de meeste stemmen van ons publiek. Proficiat!

© Marc Machielse, De afsluitploeg

Onze jury had heel veel moeite met het samenstellen van de tweede en derde plaats. Bijgevolg werd de derde prijs gedeeld onder twee kandidaten: Toon Van Hoof en Anne Scheers.

© Toon Van Hoof, Awaiting the Guests

© Toon Van Hoof, Awaiting the guests

© Anne Scheers, Tijdcapsule

Onderstaande foto kon volgens de auteur enkel genomen worden door terug te keren naar de basisprincipes van de fotografie. Filip Van Zandycke wachtte geduldig in de stadsjungle, spotte een agent die frieten bestelde, mikte en schoot zichzelf met deze prent naar de tweede plek van onze wedstrijd.

© Filip Van Zandycke, Frietflik

Op de eerste plek staat het oprechte portret van straatarbeider Petru. De jury was unaniem: dit technisch sterke, eerlijke, en kwetsbare beeld, genomen in een werfcontainer, mocht met de eerste prijs aan de haal gaan. Proficiat, Guy Brinckman, met je foto!

© Guy Brinckman, Petru’s werkpauze