Ivo – Houtwerker

Ivo Swennen is een militair op rust en houdt zich bezig met Linx+ Cabaljon. Daarnaast gaat zijn tijd naar het maken van houten figuren en tekent hij heel graag. Hierin komt zijn opleiding als schrijnwerker sterk van pas.

“Wanneer ik een beetje tijd heb voor mezelf, dan ben ik aan het maken.”

Ivo maakt al zolang hij zich kan herinneren. Zo knutselde hij vroeger ook met kinderen rond het Befana feest in Paal. Wanneer iemand vraagt om in een thema iets uit te werken, dan doet Ivo dat met veel plezier. (vb bij een communie of babyborrel).

“Ja, we doen dat dus meestal samen. We hebben dat eigenlijk altijd gedaan. Knutselen doen we altijd samen.”

Thuis maakt Ivo samen met zijn vrouw, Myriam. De meeste ideeën voor tekeningen komen van Myriam. Ivo tekent ze uit op palethout, triplex, of iets dikker hout en zaagt ze uit. Samen schilderen ze de tekening in.

“Voor mij is die activiteit gelijk aan ontspanning en rust.”

Als we Ivo mogen geloven – en dat doen we graag! – is hij nog lang niet klaar met werken. Er zijn nog teveel ideeën die hij wil realiseren en hij is erop gebrand om ze uit te voeren. De meeste stukken die Ivo maakt, geeft hij weg. Zo heeft hij ooit een Winnie The Pooh gemaakt. Daar kroop veel tijd in. “Het is één van de beste en mooiste ontwerpen die ik ooit heb gemaakt”, zegt Ivo trots. Deze Winnie The Pooh staat nu te schitteren in een kleuterschool.

De dingen die Ivo maakt kunnen niet in een fabriek gemaakt worden. Hij neemt er tijd voor en imperfecties krijgen een plaats. Wanneer er dan iets ‘fout’ aan zit, stoort het ook niet.