Hilde – Bloemschikken

Hilde werkt deeltijds als administratief bediende en vult haar vrije tijd met maken en bijleren. Wanneer iets haar interesse wekt, schrijft ze zich onmiddellijk in voor een workshop of cursus daarover.

“Bloemschikken is iets waar ik op mijn gemak kan aan werken zonder stress. In stressperiodes is dat eigenlijk mijn uitlaatklep.’’

Haar grootste passie is bloemschikken. Thuis in haar atelier kan ze op haar gemak en zonder stress werken. Na moeilijke periodes op het werk is dat haar uitlaatklep. Ze probeert mensen te inspireren via Instagram en haalt zelf ook veel inspiratie uit Instagram en Pinterest.  Meestal maakt ze eigen stukken voor decoratie thuis, maar geeft ook graag haar bloemstukken cadeau.  Er is volgens haar niets leuker dan met weinig geld zelf een mooi cadeau ineen te zetten.

“Ik word daar gelukkig van, echt happy, ik kan daar echt van genieten.”

Een huis voelt niet als een thuis zonder bloemen of bloemstukken die zelf gemaakt zijn volgens Hilde. Het is iets wat ze nodig heeft om zich thuis te voelen. Niet alleen Hilde wordt gelukkig van haar stiel, ook haar omgeving is enthousiast en kan meegenieten van haar werk. Het bloemschikken is een weerspiegeling van hoe Hilde zich voelt.

“En dat ik al die dingen met mijn handen kan maken, daar ben ik wel trots op. Dat is van mezelf.”

Hilde is erg trots op de positieve reacties van haar omgeving, maar ook op het maken zelf. De enthousiaste reacties doen Hilde ook gloeien van geluk. Mislukkingen of nieuwe uitdagingen houden haar niet tegen. Wanneer ze iets leuk ziet in een bloemschiktijdschrift met materialen die ze niet kent, zal ze het toch uitproberen. Moest het niet lukken of haar niet aanstaan, dan wordt het afgebroken en opnieuw gemaakt. Tot alles juist zit.