Godelieve – Glas-in-lood

Godelieve is een van onze artistieke Linx+ leden. Ze is lid van zowel Linx+ Beukenootje als Linx+ Tiffany, twee groepen die actief zijn in de omgeving van Ronse. Naast breien, wat zij al sinds haar vijf jaar doet, maakt ze keramiekwerk en glas-in-lood. Bij een creatieve duizendpoot als Lieve wordt er elke dag wel iets gemaakt! Graag deelt ze dan ook haar werkjes uit aan anderen.

“Ik kom uit een groot gezin en er werd ons van thuis uit geleerd en verplicht om te breien. Tegenwoordig maak ik zelf cadeautjes voor de familie.”

Tijdens een bijeenkomst in het Feestpaleis in Ronse kwam Lieve in contact met Carine, de begeleidster van Linx+ Beukenootje. Elke woensdagnamiddag begeleidt Carine een groep bij het werken met klei, tekenen of schilderen. Zo begon Lieve met keramiek. Daar leerde ze dan weer Kathleen van Linx+ Tiffany kennen en werd ook glas-in-loodwerk een nieuwe bezigheid. De kruisbestuiving tussen vaardige vrouwen leverde Godelieve zowel nieuwe vriendschappen als skills op.

“Ik maak graag dingen die bruikbaar zijn, zoals bloempotjes en breiwerk voor de kleinkinderen. Hoe graag ik ook het maken op zich apprecieer, het is toch fijn heb toch ook graag dat het eindproduct klopt.”

In haar vrije tijd is Lieve niet enkel met maken bezig. Ze verzorgt ook het secretariaat van ToeKan, een lotgenotenwerking voor mensen die kanker hebben of hadden. Lieve heeft zelf kanker gehad en na haar herstel is ze bij ToeKan aan de slag gegaan. Wij nemen onze hoed af voor deze multidisciplinaire dame met een gevulde agenda en een groot hart!