Fotowedstrijd: Dit zijn de winnaars

Geen zomer zoals alle andere, en ook geen wedstrijd zoals alle andere. Ontdek hier de vier winnaars van onze fotowedstrijd ‘De zomer van 2020’.

Geen zomer als alle andere

‘De zomer van 2020’. Dat was dit jaar het thema van de fotowedstrijd van Linx+ Bewogen Fotografen. Een zomer die niet was zoals alle andere, zo weten we allemaal: met mondmaskers, social distancing en staycations.

Dat in beeld brengen, én daarbij op zoek gaan naar de schoonheid van een sociaal bewogen moment, was de opdracht van deze fotowedstrijd. Liefst 76 fotografen namen deze uitdaging aan en stuurden 229 verschillende foto’s in.

De jury selecteerde 20 foto’s: drie daarvan werden bekroond met een geldprijs. Alle 20 foto’s dongen ook mee naar de publieksprijs én krijgen een ereplaatsje in onze maandkalender 2021.

Geen wedstrijd als alle andere

Normaal hadden we de namen van de winnaars bekend gemaakt tijdens een publiek event in Gent, maar door de coronamaatregelen kon dat niet meer.

Dus bedachten we een alternatieve prijsuitreiking: als we de winnaars niet tot bij ons krijgen, komen wij wel naar hen toe om hun prijs te overhandigen.

Bekijk hier de video van de prijsuitreiking


Bekijk hier de 4 winnaars

Eerste prijs (€250)

1ste prijs: Steven Kaerts uit Borgerhout

2de prijs (€150)

2de prijs: Daniël Collewaert uit Lokeren

3de prijs (€75)

3de prijs: Viviane Decock uit Aalbeke (Kortrijk)

Publieksprijs (Museumpas)

Publieksprijs: Niki Leemans uit Brasschaat

Haal alle foto’s in huis

De Linx+ maandkalender 2021 bevat de 20 genomineerde foto’s van wedstrijd. Voor slechts 10 euro haal je de kalender nu in huis, verzending inbegrepen. Per verkochte kalender gaat 2 euro naar een goed doel. Bestel nu je kalender…