Fotograaf in de kijker – Isabel Pousset

Isabel Pousset (°1976) studeerde in 2003 af als Master in de Beeldende Kunsten/ fotografie aan het KASK in Gent. Daar is ze blijven plakken. Ze begon als freelance fotograaf voor diverse media zoals De Morgen, Knack Weekend, GoForMusic, Vacature Magazine, … Met al die ervaring in de rugzak maakte Isabel Pousset later de overstap naar het onderwijs als leraar fotografie. Daarnaast werkte ze ook uit eigen projecten uit. Als artieste brengt Pousset autobiografische en documentaire elementen bijeen, waarbij  naast persoonlijke ervaringen, ook universele verhalen worden verkend.

My True Lovestory

My True Lovestory is een zoekboek van 7 liefjes +1, een rommelig verslag van een sluikstorter met een kloppend hart. Het is een spannend verhaal over de liefde, een zoektocht ernaar, in de vorm van een zoektocht voor de lezer. Chatberichten zijn soms leesbaar maar meestal doorstreept, foto’s van de hoofdpersonages nagenoeg onherkenbaar, gedekte tafels verschijnen zonder verdere context. De lezer gaat tegen wil en dank op zoek naar de waarheid. Wie is wie? Wie zei wat? Wie zat wanneer aan tafel? En vooral: welke liefde was echt en hield stand?

The Time We Were Not Together

De vrouw die Isabel 25 jaar geleden leerde kennen en waarop ze toen verliefd werd, dook opnieuw in haar leven op. 25 jaar geleden hadden ze een korte relatie. Of niet. Hierover verschillen ze van mening. Ze zijn het er wel over eens dat ze nu een relatie hebben. Maar ze wonen beiden in een andere stad. En de vrouw die ze na 25 jaar afwezigheid heeft teruggevonden is soms weken op reis. De tijd van afwezigheid blijft zich opstapelen. TTWWNT tracht te doen waarvoor fotografie niet bedoeld is: het vastleggen van afwezigheid en verloren tijd, van wat niet geweest is of wat had kunnen gebeuren. In een poging de tijd in te halen legt Isabel Pousset de relatie vast in al haar vrolijke afwezigheid.

Ben je geïnteresseerd in meer van Isabels werk? Volg dan onderstaande link!

Isabel Pousset | Photographer


De wedstrijd zit erop! Je kan niet meer inzenden.