Fotograaf in de kijker: Erwin Acke

Fotograaf Erwin Acke uit Hooglede was van bij de start van fotowerkgroep Revolver een trouwe deelnemer. Deze zeer gedreven fotograaf maakt interessant werk. Hoogtijd om hem eens in de kijker te plaatsen.

Erwin Acke aan het woord:

‘Ik ben een amateurfotograaf. Afgezien van sporadische cursussen en workshops is mijn werk vooral het resultaat van zelfstudie en contacten in de wereld van de fotografie. Leren van anderen om mijzelf te verbeteren. Daarom maak ik graag deel uit van een fotowerkgroep zoals Revolver en ben ik een actief lid van het fotografencollectief ZINKAE uit Gent. Zij geven mij ook de gelegenheid mijn werk te tonen. Ook mijn selectieve collectie fotoboeken van internationale fotografen geeft mij inzicht in hun visie en is voor mij een inspiratiebron.

Ik beperk mij niet tot één genre maar werk tegelijkertijd rond een aantal thema’s. Op Facebook publiceer ik mijn recentste werk.’

State of transience

‘Meer dan verval of verwaarlozing tonen deze foto’s een toestand van voorbijgaande aard. Hoewel er een rust van uitgaat, kijken wij naar een voortdurend veranderend proces. Niets is er permanent. De wisselwerking tussen een menselijke constructie en de omgeving is een boeiend proces dat onbeperkt doorgaat. De uitkomst valt niet te voorspellen.

Deze reeks is gegroeid uit mijn interesse om foto’s te maken op locaties of situaties waar er op het eerste zicht niets aan de hand is. Zelden werk ik met zwart-wit foto’s, maar hier zorgen de grijstinten voor een zeker evenwicht en harmonie.’

© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke
© Erwin Acke