Expo in de Vitrine: Rein van Der Sypt

© Rein Van der Sypt

Rein Van der Sypt (°1997, Gent) studeerde fotografie aan het Gentse KASK. Vandaag stelt ze haar reeks Since we’ve met voor in de Vitrine in Gent.

In 2019 trok Van der Sypt richting het Pamirgebergte in het oosten van Tadzjikistan om op zoek te gaan naar een vrouwelijke leeftijdsgenoot met wie ze een nieuwe levenservaring kon delen.

Van der Sypt: Ik heb veel moeite met de manier waarop mensen steeds onderscheiden worden van elkaar. De media speelt hierin een belangrijke rol. Ik geloof niet in dat wij-zij verhaal dat focust op verschillen tussen mensen en daardoor polariseert. Vanuit dit idee ben ik op zoek gegaan naar wat ik deel met een jonge vrouw in dezelfde levensfase als ik. Ik wou op een persoonlijke, intieme en poëtische manier aantonen dat ongeacht verschillen in cultuur, religie en omgeving, er veel meer is wat ons verbindt dan wat ons scheidt. 

Nog tot 30 april kan je de reeks bekijken in de Vitrine, Meersenierstraat 14, 9000 GENT.