Doran – Maakleerplek

De vierendertigjarige Doran Pauka, afkomstig van Texel in Nederland, is programmeur en werkt meestal rond dataverwerking. Vanuit de behoefte om meer in contact met mensen te komen, kwam hij terecht in de Maakleerplek van Leuven. Zo had hij meteen een kantoor erbij. Als vrijwilliger in het lab begeleidt hij graag anderen.

“Maar dat is het leuke, dat je samen kan dingen creëren en mensen kan ondersteunen.”

Naast het maken van geplande of spontane creaties is voor Doran vooral interactie het belangrijkste, het gesprek waarin men zoekt naar de mogelijkheden en uitwerking van projecten. En dat verloopt vaak heel anders, met dank aan het diverse publiek dat zo’n high tech lab aantrekt. Op dit moment begeleidt Doran een jongen met autisme die later ook wil leren programmeren. Wanneer ze samen in het lab werken, kunnen ze daar veel over praten. Dat zijn de dagen die Doran het leukst vindt.

“Er komen mensen die simpele dingen in elkaar willen zetten voor een kerstfeest maar evengoed komen ze met een enorme, schijnbaar onhaalbare project op de proppen.”

Het High Tech Lab is gefundeerd op experimenteren. Als het mislukt, dan zoek je zelf opnieuw naar de oplossing. Dat maakt bijleren voor Doran nog fijner!