Dag van de Sociale Fotografie 2022

Dag van de Sociale Fotografie

Op zaterdag 26 november 2022 organiseerde Linx+ voor het eerst de Dag van de Sociale Fotografie in de Grote Post in Oostende.

De aftrap van de dag werd gegeven door de keuze uit 3 workshops die de deelnemers konden volgen. Reinhart de Grendel van Breedbeeld deed een portfoliobespreking waarbij hij van elke deelnemer een reeks foto’s analyseerde en tips gaf om vooruit te gaan met het fotowerk. Laureaten van de Grote prijs voor sociale fotografie Elke Pannier en Karel Saelaert gaven een inkijk in wat hen dreef en gingen dieper in op de fotoreeksen waarmee ze deze wedstrijd gewonnen hadden. Straatfotograaf Hendrik Braet gaf 17 tips voor beginnende fotografen.

Tijdens het avondgedeelte was er een debat tussen topfotografen Nick Hannes, Bas Bogaerts en Farida Lemeatrag, de bekendmaking van de winnaars van onze wedstrijd Bewogen Fotografen en last but not least de lancering van ons gloednieuwe fotomagzine RAUW. Dit alles werd in goede banen geleid door Jan Matthys beter bekend van man bijt hond als Homo Touristicus en zelf fotograaf bij Studio Edelweiss.

Een uitgebreider verslag van de eerste editie van de Dag van de Sociale Fotografie vind je hier

SAVE THE DATE!

Op zaterdag 2 december 2023 organiseren we de Dag van de Sociale Fotografie 2023 in het Zuiderpershuis in Antwerpen.
Ben je graag als eerste op de hoogte van het programma? Schrijf je hier in voor ons e-zine rond sociale fotografie INFRAROOD