All-In: Linx+ en Breedbeeld starten fotoproject met werkzoekenden

© Breedbeeld

In Antwerpen zijn Linx+ en Breedbeeld in maart 2021 van start gegaan met het eerste praktijkproject van het onderzoekstraject All-in. Hiermee onderzoeken we hoe foto en film kunnen bijdragen tot ontmoeting, zelfexpressie en inclusie.

Voor dit eerste project zijn we aan de slag gegaan met de enthousiaste leden van het werklozencomité van ABVV-regio Antwerpen. De uitdaging in dit project is om op een artistieke manier uiting te geven aan het persoonlijke en gemeenschappelijke verhaal van hun engagement in het comité.

Corona? Positief!

De thema’s en ideeën om dit project vorm te geven kwamen van de deelnemers zelf. Zo kozen de leden van het werklozencomité ervoor om te werken rond positieve verhalen over creativiteit en solidariteit in deze crisisperiode.

De eerste twee bijeenkomsten stonden dan ook in het teken van de inspiratie voor het vertellen van dit soort positieve verhalen en hoe je daarvoor het beste uit de camera van je eigen smartphone kan halen. Het zonnige lenteweer liet ons toe om met de deelnemers te oefenen op het Flamingoplein, aan de ingang van de Antwerpse Zoo.

Meer info over het All-in project vind je op de projectpagina van Breedbeeld.