TORHOUT: SUKR – met voor- en nabespreking – VOLZET

Van Suiker naar SUKR

Meer dan zestig jaar geleden schreef Hugo Claus de klassieker Suiker, een toneelstuk over Vlaamse seizoensarbeiders in Frankrijk. Vandaag schrijft Theatermakery Het Eenzame Westen een verhaal over buitenlandse seizoenarbeiders in West-Vlaanderen. Hard en vuil werk in den vreemde voor weinig geld. Ze laten hun thuis achter en komen hier werken voor een betere thuis – daar waar ze zelf niet zijn.

SUKR is een bitter­zoete trip over de zoektocht naar beter, naar vrijer, naar altijd maar meer. Een bovenlo­kale voorstel­ling over een globaal fenomeen, gebaseerd op interviews en in de gekende verpak­king van Het Eenzame Westen: het inzetten van talen en dialecten als verster­king van de inhoud en humor als zalf voor een harde werkelijk­heid…

Over de grens tussen zin en waanzin, in een vroeger en het nu. Over grenzen trekken en over grenzen gaan. Over camaraderie en liefde in tijden van eenzaamheid. Over dromen en vluchten, vervreemden en verveling. De tijd heeft veel verschoven, maar wat is er nu wezenlijk veranderd?

Acteurs: Brajan Bartikowski, Darya Gantura, Tom Ternest en Isabelle Van Hecke.

Speciaal aanbod

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 14 maart 2024 in CC De Brouckere in Torhout krijg je een inleiding door iemand van het gezelschap. Achteraf maak je kennis met regisseur Tom Dupont en acteur Tom Ternest. Zij vertellen wat hen dreef tot het herwerken van deze klassieker van Hugo Claus.

Programma

  • 19:00 – Onthaal aan de Linx+ stand
  • 19:15 – Start inleiding
  • 20:00 – Start voorstelling
  • Duur voorstelling: 1:30
  • 21:30 – Gesprek met de acteurs

Inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.

Deze voorstelling kadert in ons project STIEL.

Up route noa ’t vrèmde. Om te klawier’n en labeur’n.
Nuus enigste doel; è beter’n thuus. Doa, woa damme zelve nooit zyn.
Bitroap’n of briek’n. Dat è makt gin verschil enne.

Met ondersteuning van Linx+ Biz’art Torhout.Contact

info@linxplus.be
tel. 02 289 01 80