Toer den Bougie

Foto: Amsab instituut voor sociale geschiedenis

Geannuleerd

Naar aanleiding van de opgelegde voorzorgsmaatregelen van de Federale Overheid om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, hebben we besloten om de wandeling noodgedwongen uit te stellen.

Wil je graag op de hoogte gebracht worden van de nieuwe datum, stuur dan een mailtje met je gegevens naar antwerpen@linxplus.be. We sturen je dan een bericht met de datum waarop we de wandeling opnieuw organiseren.

Alvast onze excuses voor het ongemak en hopelijk tot op een volgend moment.

 

Ken jij het verhaal van de strijd voor democratie?

Op zondag 15 maart organiseert Linx+ samen met Curieus opnieuw de Toer Den Bougie, een wandeling over de oude kaarsenfabriek in Borgerhout. Den Bougie vormde het decor van een historisch keerpunt in de arbeidersstrijd voor het algemeen stemrecht.

Ken jij ‘Den Bougie’? Deze oude kaarsenfabriek in het hartje van Borgerhout heeft een belangrijke plek ingenomen in onze geschiedenis. In 1893 werd een opstand om algemeen stemrecht bloederig neergeslagen. De gevolgen hiervan lieten zich voelen in heel België. We nemen je mee op reis door het historische Borgerhout op het einde van de 19de eeuw. Wandel mee met deze unieke toer en wees verrast hoe Borgerhout de Belgische geschiedenis heeft veranderd.

Afsluiten doen we met een typisch Antwerps pintje.

 

Contact

Linxplus Antwerpen
Ommeganckstraat 35
2018 Antwerpen
03 220 67 11
antwerpen@linxplus.be