Online Roodshow: Woonzorgcentra, wie wil er nog wonen?

Tijdens de coronacrisis voltrok zich een grote ramp in de woonzorgcentra. Er was onvoldoende personeel en amper beschermingsmateriaal. Senioren werden volledig geïsoleerd. Duizenden bewoners stierven aan het virus. Sommigen stierven door verwaarlozing. Uit een recent onderzoek blijkt dat 70% van de mensen aangeeft nooit in een rusthuis te willen wonen. En wie geeft ze ongelijk? Wie wil er na het zien van deze drama’s nog in een rusthuis wonen?

Het ideale woonzorgcentrum

Linx+ en ABVV-senioren nodigen je uit voor een gratis Roodshow rond de vraag wat er moet gebeuren om een veilige, kwaliteitsvolle levensomgeving te maken van woonzorgcentra.

We doen dat aan de hand van een online gesprek met Ann Peuteman en Wies De Graeve.

Ann Peuteman is journaliste bij Knack en verdiept zich al jaren in het leven van tachtigplussers. Tijdens de coronacrisis schreef ze het boek “Verplant“, over de vraag waarom haast niemand er naar uitkijkt om in een rusthuis te wonen. Via interviews met bewoners geeft ze haar ideale woonzorgcentrum vorm.

Wies De Graeve is directeur van Amnesty International Vlaanderen en publiceerde onlangs het Amnesty-rapport over de schendingen van mensenrechten in de WZC’s in deze coronaperiode. Onder meer het recht op gezondheid, het recht op leven en het verbod op discriminatie werden met voeten getreden.

Hoe geraken we van de huidige dramatische situatie naar het gedroomde woonzorgcentrum waar we met een gerust hart naartoe kunnen trekken? Waar schiet het beleid vandaag tekort? Wat kunnen de centra zelf doen? Aan de hand van de inzichten van beide experten en met inbreng van de deelnemers werken we aan een antwoord.

Gratis webinar

Deze online Roodshow gaat door op woensdag 13 januari 2021 om 19u30 via het online platform webinargeek.

Inschrijven doe je via het onderstaande formulier. Je kan daarbij ook een vraag stellen aan één of beide sprekers. Wij bundelen deze vragen in de voorbereiding, maar ook op de avond zelf kan je nog vragen stellen via de chat.

Je ontvangt dan de link voor deze digitale Roodshow per mail.

Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.

Contact

Christijn Terlingen
Ommeganckstraat 35
2018 Antwerpen
03 220 67 21 – 0474 94 23 99 antwerpen@linxplus.be