Ronse Anders Bekeken – VOLZET

Station Ronse

Ontdek het bloeiende textielverleden van Ronse

Tussen de twee wereldoorlogen in groeide Ronse uit tot het tweede textielcentrum in Vlaanderen, met de nadruk op katoen. De neergang van deze industrietak begon na de Tweede Wereldoorlog, maar raakte pas echt in grote moeilijkheden in de jaren 1960.

Ook vandaag vind je nog veel getuigen van dat textielverleden in Ronse, zoals mooie art-decohuizen die eigendom waren van de textielbazen, overblijfsels van de oude fabrieken en woningen van de arbeiders.

Ontdek samen met onze gids deze parel in de Vlaamse Ardennen waar het gezellig verpozen is.

Tijdens de wandeling bezoeken we samen ook het MUST (Museum voor textiel), de oude textielfabriek ‘Cambier-Robette’ in de prachtige historische site Hoge Mote. Onze gids neemt je mee in dit unieke museum waar we het productieproces van grondstof tot afgewerkt product kunnen beleven.  Een leerrijke ervaring voor jong en oud!

  • Vertrek: Plein voor het station van Ronse om 14u.
  • Er arriveert maar één trein per uur in het weekend. We wachten op de treinreizigers van de trein die aankomt om 13u50.
  • Gratis autoparking naast het station.
  • De wandeling inclusief bezoek aan Must duurt tot 17u en eindigt aan het station.

Deze wandeling is reeds volzet. Als eerste op de hoogte blijven van nieuwe wandelingen? Abonneer je dan hier op ons e-zine ‘Tips voor je vrije tijd’…


Contact

sabrina.meijs@linxplus.be