Roeselare: Steve Hooker & Band Ft. Pink On Red

Linx+ Cobra organiseert een optreden.

Steve Hooker Stripped Down Stompin’ Band speelt een exclusieve show in Belgische rockabilly blues- en soulstijl.

Steve ex Heat, Shakers, Boz and the Bozmen, Rumble heeft de zwarte kaars aan beide kanten verbrand met het opnemen van muziek en toeren door Groot-Brittannië, Europa, Japan en de VS sinds 1977. Hij speelde en nam muziek ook op met Boz Boorer, Captain Drugbuster, Levi Dexter en Wilko Johnson en deelde podia met Geno Washington, Chuck Berry, Steve Marriott, Johnny Thunders en Robert Gordon.

Deze band is als niets dat je eerder hebt gezien of gehoord, een Elvis-microfoon, twee versterkers en een snaredrum. Hun nieuwe limited edition CD en download “Seven Veils” bevat drie originele nummers, drie instrumentale nummers, twee covers van Chuck en Otis Redding en een remix van “Sadie Brown”. Onlangs openden ze shows voor de Vibrators, Skabilly Rebels, Daddy Long Legs, Glen Matlock en King Salami en stonden ze op de soundtrack van de film “Rolling Stone”.

Ze hebben hun sporen verdiend op belangrijke locaties en festivals, waaronder de 100 Club met Robert Gordon, Gaz’s Rockin’ Blues, de Walldorf Rock ‘n’ Roll Weekender (Duitsland), met als headliner Chez Paulette (Frankrijk) en de Secret Garden Party. Steve maakte ook een gastoptreden in de film “Looking For Johnny”.

Zelfs in de vreemde Covid- en post-Brexit-dagen bleven ze werken aan nieuw materiaal, archiefprojecten, een korte muziekfilm “Opium Rose” en speelden ze in Londen en Groot-Brittannië. Nu ziet 2024 er goed uit en vieren ze 40 jaar spelen in Europa met exclusieve optredens, airplay en pers.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Pink On Red.

Pink On Red is een Ghent-based viertal dat sinds deze zomer het repetitiekot heeft ingeruild voor het podium. Hoewel het frisse twintigers zijn, hebben ze duidelijk een voorliefde voor gitaarmuziek uit de 70s. We zijn er zeker van dat hun vaders ondertussen enkele platen van Led Zeppelin en ZZ Top ontbreken in hun platenkast, maar ach, het is voor het goede doel. Pink On Red gebruikt ze immers als inspiratie en steekt ze in een hedendaags jasje.

Voor tickets kan je contact opnemen met Kurt.

Contact/Tickets

Kurt 0477 36 20 93