Ontbijt met een Rebel in Gent

Het is weer zover! Na een coronapauze in 2021, schuiven we opnieuw bij rebellen aan tafel op de Ontbijt met een Rebel editie van 2022! Het concept is dat tijdens het ontbijt een rebel het verhaal vertelt van zijn sociale strijd. Na een halfuurtje komt een andere rebel met zijn getuigenis.

Rechten van mens en natuur

Het thema  is dit jaar ‘rechten van mens en natuur’. Dit zijn twee dingen die nauw verbonden zijn aan elkaar. Dat wordt ook duidelijk in de verhalen van onze rebellen. De strijd voor de naleving van mensenrechten, voor betere werkomstandigheden, voor bescherming van de natuur en onze leefomgeving, allemaal hebben ze één ding gemeen: de strijd tegen hetzelfde systeem dat de uitputting en uitbuiting van mens en milieu in stand houdt. Dit is een strijd die gelukkig op verschillende fronten gevoerd wordt.

Kom luisteren naar de verhalen van onze rebellen en ontdek hoe de rechten van mens en natuur in elkaar verstrengeld zijn.

Onze rebellen

  • Mohammed Herzallah zal vertellen over de impact van de Israëlische bezetting op de Palestijnse leefomgeving. (Hij spreekt engels en nederlands).
  • Peruviaanse gasten Mirtha Villanueva en Rosas Duran Carrera delen verhalen over de impact van milieuproblematieken op mensenrechten in hun regio Cajamarca in Peru.
  • Angeline Van Den Rijse, voorzitter van de Algemene Centrale Oost-Vlaanderen en een strijdvaardige syndicaliste voor vrouwenrechten, minimumlonen en recht op protest.
  • Koen Vanbrabandt, verantwoordelijke voor de internationale campagnes van de Algemene Centrale van het ABVV.
  • Julie Steendam, activiste bij Cubinasimo, vertelt over de strijd tegen klimaatsverandering in Cuba.

Reserveren


Ontbijt met een Rebel is een terugkerend evenement van het Gentse Belmundo festival. Vind hier het volledige programma terug.

COVID-maatregelen
Het evenement wordt georganiseerd in lijn met de op dat moment geldende COVID-regels. Voorlopig betekent dat dat we zullen moeten werken met een CST. Daarnaast verwachten we van de deelnemers dat zijn een mondmasker dragen bij het rondlopen in de zaal. Bij het neerzitten (aan tafels van max. 6 personen) kan het masker wel afgezet worden.

Contact

Reserveren:
rebelsontbijt@gmail.com