1 mei filmfestival

In de aanloop naar 1 mei bieden we drie sociale films aan om gratis online te bekijken.

Fuck Tina! (tot 3 mei)

Fuck Tina (There Is No Alternative) is een film van Nigel Williams,  gefilmd door Jef Maes.

In de film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian Nigel Williams opnieuw het Kanaal over naar zijn geboortestad Bristol, waar arbeiderswijken in broeihaarden van geweld en miserie veranderden.

Hij gaat naar schrijver Owen Jones, die furore maakt met zijn boeken over de demonisering van de Britse arbeidersklasse en de macht van de elite,  naar Joris Luyendijk die de bankwereld genadeloos fileert, maar ook naar de jaren dat de Britse Iron Lady, Margaret Thatcher, de Britse vakbonden brak en het gezamenlijk opkomen tegen uitbuiting verving door de ideologie van de ongebreidelde hebzucht, het ieder voor zich en het eigen-schuld-dikke-bult .

De film hoort bij het gelijknamige boek, dat opgetekend is door Trees Heirbaut.

Deze film was te bekijken tem maandag 3 mei. Het boek en de film kun je hier bestellen.


Sorry We Missed You (tot 30 april)

SORRY WE MISSED YOU is een film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, DANIEL BLAKE). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

“Sorry We Missed You” was t/m vrijdag 30 april 2021 gratis te bekijken.


J’veux Du Soleil (tot 30 april)

Na de grootschalige manifestaties van Les gilets jaunes besloten François Ruffin, Frans parlementslid en filmmaker (Merci Patron) en cineast Gilles Perret de mensen achter deze beweging op te zoeken om te peilen naar hun motivatie Ze reisden in november 2018 zes dagen lang door heel Frankrijk, bezochten de barricades aan de rotondes en ontmoetten mensen van allerlei slag. De beweging van misnoegde burgers houdt nu al een half jaar stand. In de media worden de gele hesjes vaak voorgesteld als niet meer dan een karikatuur, als een zooitje ongeregeld zonder duidelijke eisen. De film breekt echter totaal met dit beeld: de Franse burger is het zat en daar heeft hij genoeg redenen voor.

“J’veux du soleil” was t/m vrijdag 30 april 2021 te bekijken.

 

 

 

Contact

Linx+ Antwerpen
antwerpen@linxplus.be
03 220 67 21
0474 94 23 99