Melsbroek: Foto-expo ‘Schafttijd’

Expo van de 20 laureaten van Schafttijd
van 23 oktober tot 12 november 2023

Voor we de winnaars van de Bewogen-Fotografenwedstrijd op 2 december 2023 bekendmaken op onze Dag van de Sociale Fotografie geven we patiënten, werknemers en bezoekers van de MS-kliniek in Melsbroek nog even de kans om de 20 laureaten te bekijken.

Hoe brengen mensen hun schafttijd vandaag door? Dat was de vraag van onze Bewogen-Fotografenwedstrijd 2023.

Met een brooddoos vol lekkers? Of met een pita, pak frieten of quinoasalade van om de hoek? Samen met de collega’s? In een luidruchtige refter of alleen voor de computer? Is de lunchpauze een moment van rust of eerder een bron van stress? Is die flexibel invulbaar of wordt die streng gecontroleerd? Wordt de pauze gebruikt om te bewegen, te leren of af te spreken met vrienden?

De jaarlijkse Bewogen-Fotografenwedstrijd biedt een forum voor sociaal geëngageerde fotografie, voor fotografie waarin de mens centraal staat.

20 laureaten

71 fotografen namen deel aan de wedstrijd ‘Schafttijd’ en stuurden 173 verschillende foto’s in. De jury (Wouter Van Springel, Ans Brys, Erwin Madereel) selecteerde daaruit de 20 foto’s die je in deze expo kan bekijken. De jury selecteerde de foto’s zowel op hun fotografische kwaliteiten als op thematisch inhoudelijk vlak.

Deze fotowedstrijd is een organisatie van Linx+ ism Breedbeeld en Amsab-ISG.

Praktisch

  • Je kan de expo gratis bezoeken in de inkomhal van MS-kliniek, Vereeckenstraat 44, 1820 Steenokkerzeel.
  • Bezoekuren ziekenhuis: 14 tot 20u.