Mechelen: vrijkaarten + korting voor ‘Wie is Miguel Hernández?’

PREMIÈRE Literair concert: Wie is Miguel Hernández?
& presentatie dichtbundel ‘Liederen en gezangen van afwezigheid’

Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters van vorige eeuw. Weinigen kennen zijn jongere tijdgenoot Miguel Hernández.

Miguel was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen tegen Franco, kreeg de doodstraf, maar stierf uiteindelijk in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

Elvis Peeters vertaalde zijn gedichten, Chris Carlier zette een aantal ervan op muziek. Met hun band WILDERMAN bewijzen ze hoe relevant het werk van deze dichter is in ons post-lockdowntijdperk.
In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten door het stomende viertal van Wilderman.

De voorstelling en de bijhorende dichtbundel ‘Liederen en gezangen van afwezigheid’ op donderdag 31 maart 2022 in Mechelen (Miguel Hernández, vertaald uit het Spaans door Elvis Peeters) worden ingeleid door prof. Vincent Scheltiens Ortigosa.

  • Stem, vertelling: Elvis Peeters
  • Contrabas, elektrische basgitaar: Chris Carlier
  • Baritonsaxofoon: Koen van Roy
  • Drums: Toon van Dionant


Op 19 mei 2022 kan je met korting naar dezelfde voorstelling in Gent.