Genk: Leren fermenteren

Foto: pixabay

Linx+ Carpe Diem (Houthalen) gaat leren groenten te fermenteren!

Het is een oud gebruik om groenten te bewaren.

Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken. Maar fermentatie is ook een prachtige manier om smaken te veranderen. Denk aan bier, brood, wijn, zuurkool, yoghurt, boter, kaas en zure room, maar ook vanille, koffie, thee, chocola, droge worst, tabasco, sojasaus zijn gefermenteerd. 30 tot 40% van het heerlijks wat we dagelijks eten is ontstaan door fermentatie. Bij het fermenteren gebruiken we micro-organismen – bacteriën, schimmels en gisten – om moleculen af te breken, en zo ontstaan er allerlei nieuwe stoffen en smaken. Zelf fermenteren is super eenvoudig, veilig en leuk om te doen.

Schrijf je snel in!

Meebrengen: Voor groenten en kruiden wordt gezorgd. Enkel zorgen voor snijmateriaal en 2 bokalen van 1 liter.

Afspraak: 10u00, Zaal Kempengalm, Nieuwe Kempen 52, Genk,
Prijs:€ 15

Contact

Wasil Tokarek  011/52.35.36  0498/54.29.91  wasil.tokarek@skynet.be