Aalst: Le Bleu du Caftan (IDAHOT)

Screenshot uit Le Bleu du Caftan

Op 17 mei is het IDAHOT – Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Linx+, Jongsocialisten Aalst en Netwerk Aalst presenteren naar aanleiding van IDAHOT de film Le Bleu du Caftan.

In Le Bleu du Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische actrice Lubna Azabal (Incendies, Rebel, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

Le Bleu du Caftan was geselecteerd voor het Filmfestival Oostende 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.


Tickets kan je bestellen via deze link
De filmkassa en het café gaan er een uur voor aanvang van de film open.

Contact

sabrina.meijs@linxplus.be