Kunst in de Vitrine: Christophe De Muynck

Skid row © Christophe De Muynck

Christophe De Muynck werd geboren in Gent op 1 december 1970. Op dit moment is hij als freelance persfotograaf aan de slag voor onder meer De Standaard, de Krant Van West-Vlaanderen, de Zondag.

Nog tot 17 maart 2022 kan je in de Vitrine enkele van zijn beelden uit de reeks Temporary bekijken.

Christophe over de reeks:

‘Temporary’ is de naam van het project rond Skid Row, Los Angeles. Enkele jaren geleden maakte ik naar aanleiding van de Oscar-uitreiking een reportage over Hollywood Blvd, de straat van sterren, glamour en glitter die het doet uitschijnen maar in werkelijkheid een straat van armoede en miserie is. Tijdens deze repo kwam ik in contact met mensen die verbleven op Skid Row.

Skid Row is een wijk downtown Los Angeles waar je terechtkomt als er geen uitweg meer is. Je kan er verdwijnen in de anonimiteit, je tent op het voetpad plaatsen, proberen te overleven zoals iedereen daar. Het is een gevaarlijke plek, waar mensen verdwijnen, moorden gebeuren, verkrachtingen, diefstallen… Ik ben daar 3 maanden ter plaatse geweest en dagelijks en heel voorzichtig geprobeerd om met sommigen van hen in contact te komen en meer te weten over het hoe en waarom mensen zo leven.

Een schrijnende toestand die je niet voor mogelijk houdt in een van de grootmachten ter wereld en de stad van zon zee en palmbomen… Het contrast kan niet groter zijn.

Praktisch:

Nog te zien tot 17 maart 2022 in de Vitrine, Meerseniersstraat 14, Gent (verbindingsstraatje tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg).

 

Contact

hendrik.braet@linxplus.be