Hasselt: Boekvoorstelling ‘Onze sociale zekerheid’

Boekvoorstelling in samenwerking met Linx+, ABVV Limburg en Vooruit Limburg.

In België staat een kathedraal die heel de wereld ons benijdt. Ze is opgetrokken door de arbeidersbeweging. Haar naam? Onze sociale zekerheid.

In zijn nieuwe boek ‘Onze sociale zekerheid – ervaringen en voorstellen’ trekt Jef Maes alle draden van een leven vol engagement bij elkaar. Die sociale zekerheid speelt daar een cruciale rol in. Dat begint al in zijn jeugd in een arbeidersgezin in de Rupelstreek en gaat verder tijdens en na zijn studies. Totdat hij bij het ABVV begint te werken. Meer dan twintig jaar is hij er de man van de beheerscomités van de sociale zekerheid.

In dit boek ontrafelt hij een reeks mythes over onze kathedraal (‘niet efficiënt’, ‘onbetaalbaar geworden’, ‘wordt beter gesplitst’, enzovoort). Maar hij gaat ook in op de grote discussies rond pensioenen, werkloosheid, ziekte- en invaliditeit en gezondheidszorg.

Jef Maes: “Alles wat ik vertel is echt gebeurd. Ik schrijf vrij en ongebonden, en breng ook mistoestanden en schandalen aan het licht. Naarmate je verder leest, zal je steeds kwader worden. Vergeet echter nooit dat de kathedraal van de arbeidersbeweging onderdak geeft aan de zwaksten. Beter en efficiënter dan in andere landen.”

Deelnemen is gratis, inschrijven is aanbevolen.


Contact

carla.verdingh@linxplus.be