BEERNEM: DIA MUNDIALE

Een culinair feest met “nieuwe” Belgische inwoners uit de hele wereld!

Op zondag 18 december maakt “Warm Beernem” een nieuwe doorstart naar “De Rooien Béér” met de Dia Mundiale. Ieder mens heeft talenten meegekregen en zou de kans moeten krijgen om ze te gebruiken. Wanneer dat niet zo is ontstaan er frustraties en wordt dit een tijdbom van conflict en agressie. We zien dit zowel op het lokale, regionale, nationale als internationale vlak.  U zult misschien zeggen geweld in de wereld is er al altijd geweest en verwijzen naar de Bijbel of de dialectiek van Lenin en Marx maar dat zou ons te ver leiden.

Omdat wij vaststellen dat in diverse Europese landen maar ook in België zowel lokaal, regionaal als federaal verrechtsing gepaard gaande met uitsluiting of beperking van het aanwezige vernuft plaatsvindt, hebben wij gemeend deze “Vredesdag” te moeten inrichten vanaf 11u tot 18u kan men de standjes met lekkernijen kopen aan democratische prijzen. Er werd ook gevraagd om mogelijks de traditionele klederdracht te dragen en ons “hun nationale” muziek te bezorgen die ook doorlopend zal afgespeeld worden. Ter afsluiting van de dag zal een vredeslied afgespeeld worden.

Zondag 18 december is ook het begin van “de Warmste Week” solidariteitsactie van de VRT onder het thema “Kansarmoede”. Achttien december is sinds 1990 ook de “Internationale Dag van de Migrant”. Op diezelfde kalenderdag begint ook het Joodse Lichtfeest Chanoeka gekenmerkt door de 7-armige menora’s, speciale winterse lekkernijen (soort oliebollen en aardappelpannenkoekjes).

Contact

Roland Tyteca

roland.gaveveste@gmail.com

0466 25 45 08