Art deco workshop Sint-Niklaas: juwelen maken

Art deco avonden

Sint-Niklaas zet van 18 tot 20 maart 2022 de art deco letterlijk in de kijker. In de periode tussen de beide wereldoorlogen kende het Waasland een sterke groei in de textielnijverheid. De voorspoedige jaren 1920 zorgen voor nieuwe woonwijken. Creatieve architecten tekenden schitterende huizen in de meest trendy stijl van die tijd: art deco. Tot op vandaag zijn er prachtige woningen bewaard gebleven. Sint-Niklaas zet deze verborgen parels in de spotlights! Meer info over het volledige programma vind je hier.

Workshop juwelen maken

In het kader van dit art deco weekend organiseert Linx+ op zondag 30 maart 2022 een workshop art deco geïnspireerde juwelen maken. Zoek je inspiratie, doe dan zeker op voorhand het art deco parcours. Onderweg kom je heel wat fraaie glasramen tegen die je een goed beeld geven van de vormentaal van art deco.

In de workshop ga je samen met Pascaline en Sabrina aan de slag met fimo (boetseerklei) en verf. Na afloop ga je naar huis met je zelfgemaakte broche, oorbellen, hanger… We voorzien al het nodige materiaal. Breng wel zelf best een bakje mee, gezien je creatie nog verder zal moeten drogen.

Deelnemen kan voor 15 euro per persoon. Je kan ter plekke cash betalen. Inschrijven verplicht. Max. 15 deelnemers.Tip:

Volg op vrijdag 18 maart 2022 een lezing over art deco, eveneens in het Volkshuis.

Contact

sabrina.meijs@linxplus.be