Aartrijke: John Fairhurst Ft. Dries (Laveyne) One Man Blues Band

Linx+ Biz’art en Linx+ ZEG! organiseren een leuke Bluesavond.

Opener is Dries (Laveyne) One Man Blues Band. Een jongeman uit Gistel, opgegroeid met de blues klanken, brengt stevige Chicago blues op zijn eigen aangename manier. Met zijn gitaar, mondharmonica en drum neemt hij iedereen mee naar een wereld zonder zorgen, waar ook een dansje niet kan ontbreken.

Daarna komt John Fairhurst (UK). John heeft het grootste deel van zijn leven de wereld rondgereisd en muziek gespeeld, talloze personages ontmoet, verhalen verzameld en invloed en inspiratie geput uit de gevarieerde muziekstijlen en ervaringen uit de eerste hand van een leven onderweg.

John wordt door Acoustic Guitar Magazine USA geprezen als een van de beste Resonator-gitaristen ter wereld en heeft de afgelopen tien jaar vijf albums uitgebracht, zowel als soloartiest als met zijn volledige elektrische band. ‘The Divided Kingdom’ werd in april 2019 uitgebracht en kreeg internationale lovende kritieken.

John Fairhurst maakt stevige blues voor zware tijden. In gelijke delen onthullend, vulgair, louterend en opwindend kanaliseert de virtuoze gitarist de onvrede die in de westerse wereld wordt gevoeld om hulde te brengen aan – en te actualiseren – het idee van rock-’n-roll als protestmuziek. “Ik vind dat ik als kunstenaar zelf de plicht heb om commentaar te geven op de tijd waarin we leven. In plaats van de onderwerpen van de dag te vermijden, heb ik besloten ze direct onder ogen te zien.”

Van bars in de achterafsteegjes van Bangkok tot hoofdpodia van internationale festivals, van de jungle van Panama, de straten van New York tot een breed scala aan locaties en podia in heel Europa en daarbuiten. Van optredens en lessen, zowel formeel als informeel, met bluesgrootheden, Marokkaanse gnaoua-muzikanten, Indiase Sarod-meesters en Spaanse rockbands, de muziek van John blijft zich uitbreiden vanuit zijn bluesbasis.

Inkom gratis!

Contact

Geert 0468 21 75 54