7dagen sociale film: Flee

7dagen Sociale Film

Van 24 tot en met 30 november 2022, tijdens de eerste koude maand van het jaar, verwarmt Filmhuis Klappei je met 7dagen sociale film. Filmhuis Klappei plakt de beste sociale films en documentaires op het grote scherm. Zeven dagen lang houden ze een spiegel van de maatschappij voor met authentieke verhalen. Soms hartverscheurend, vaak hartverwarmend.

Flee

Tijdens de 7dagen Sociale Film organiseert Linx+ op maandag 28 november 2022 een voorstelling van de aangrijpende Deense animatiefilm Flee.

Deze geanimeerde documentaire vertelt het buitengewone waargebeurde verhaal van Amin. Hij vluchtte uit Afghanistan en kwam als alleenstaande minderjarige vluchteling in Denemarken terecht.

Nu is hij 36 jaar, een succesvol academicus en gaat hij trouwen met zijn vriend Kasper, met wie hij al een tijdje samen is. Maar een geheim dat hij al meer dan 20 jaar verbergt, dreigt het leven dat hij voor zichzelf heeft opgebouwd in Denemarken te ruïneren. Dit dwingt hem om voor het eerst zijn verborgen verleden te onthullen en zijn verhaal te delen met een goede vriend.

Regisseur: Jonas Poher Rasmussen
Duur: 90 min.
Land: DK
Jaar: 2021

Tickets

  • Normaal tarief: €5
  • Met UiTPAS-kansentarief: €1
  • Ter plekke te betalen.

Contact

info@linxplus.be