Open Call YOC

Katrien Dessers, zaakvoeder van galerie Dessers in Hasselt, ondervond dat heel wat hedendaagse kunstenaars te weinig zichtbaarheid en toonkansen hebben voor hun werk. Om deze leegte enigszins op te vullen, lanceerde ze een persoonlijk project YOC.

Palimpsest

YOC is een platform dat zichtbaarheid voor hedendaagse kunstenaars garandeert. Online op yoc.today, maar vooral door de organisatie van groots opgezette groepstentoonstellingen. De volgende tentoonstelling met als titel PALIMPSEST zal doorgaan van 12 juni tot en met 3 juli 2022. De geselecteerde kunstenaars zullen 530m2 invullen met als doel een sterk collectief geheel neer te zetten. Hoewel de beeldtaal van elke kunstenaar persoonlijk is, is diversiteit geen valkuil, maar wel de fundering van een intrigerende dialoog.

Elke hedendaagse kunstenaar die woont of werkt in België en niet verbonden is aan een galerie, kan deelnemen aan de OPEN CALL op Instagram. Alle media zijn toegelaten. Je kandidatuur wordt beoordeeld op potentieel, persoonlijkheid en beeldkracht. Als je wordt geselecteerd, maak je deel uit van de expo Palimpsest, georganiseerd door YOC.

Hoe deelnemen?

1.HASHTAG op Instagram je post met je meest recente werk (maximum 5 werken per maand) met #yocopencall.
2.TAG @yoc___ & @galerie_dessers in je beschrijving (titel/techniek/jaartal/ afmetingen).
3.Volg yoc op Instagram om te zien of je geselecteerd bent voor de eerste ronde.
4. Na je selectie, wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.
5. Eind april 2022 wordt de definitieve selectie bekendgemaakt voor de tentoonstelling PALIMPSEST.

Meer info op OPEN CALL | YOC Info-site