Steven – Skateparkbouwer

Steven geeft les in de eerste graad van het secundair onderwijs. Zijn vakgebied, techniek en materiaalkennis sluiten deels aan met wat hij het liefst doet: skatemodules maken voor skateparken of skate evenementen.

“Het maken is begonnen vanuit een interesse voor het skateboarden zelf.”

Steven is nu 37 en skate en timmert al meer dan 20 jaar. Toen hij begon waren er in België niet zo veel skateparken. Om meer te oefenen zag hij zich genoodzaakt zelf modules in elkaar te timmeren. Dankzij al zijn ervaring bouwt hij nu mee aan grotere in- en outdoor skateparken.

“Nu ben ik bezig aan een update van het bestaande skatepark.”

Het Awarehouse in Mechelen bestaat nu 2 jaar, maar staat sinds de opening in dezelfde opstelling. Vaste bezoekers kennen hierdoor het parcours bijna uit het hoofd, de uitdaging verdwijnt met de ervaring. Je kan het vergelijken met klimmuren, die om die reden ook geregeld worden aangepast. Het is nu aan steven om terug wat muitdaging in het park te bouwen.

“Het applausje dat na zo’n update door het skatepark galmt maakt je dubbel blij.”

Een nieuwe module maken die veilig en toch uitdagend is, is niet eenvoudig. Pas als ze helemaal klaar is kan ze getest worden. Dat gebeurt in eerste instantie door Steven zelf en daarna door anderen. Als dan blijkt dat de moeilijkheidsgraad te hoog zit, moet er opnieuw van nul begonnen worden. Dat is minder prettig, maar als het goed zit, en je dus ziet dat andere skaters een volledig nieuwe uitdaging perfect afronden, dan geeft dat wel een héél fijn gevoel. Niet alleen hijzelf, maar ook de skaters zijn dan blij met het overwinnen van de nieuwe uitdaging.