Pepijn – Schilderen

Pepijn De Paepe zit creatief niet stil. Hij werkt als grafisch vormgever bij de Stad Herzele, maar dit is niet zijn enige kunstzinnige uitlaatklep. Liefst werkt hij aan veel verschillende dingen tegelijk: schilderijen maken en verkopen voor het goede doel, tuinconcerten organiseren, fotograferen en toneelstukken schrijven en acteren.

“Kunst is belangrijk. Het is belangrijk om ernaar te kijken en om het te maken. Het is belangrijk om ervan te genieten, het is belangrijk om het te verstaan en om het niet te verstaan… Het is belangrijk om sociale onrechtvaardigheid aan de kaak te stellen.”

Voor Pepijn is creatief bezig zijn een manier om geestelijk te ontspannen en goed in zijn vel te zitten. Het maakt zijn drukke hoofd wat rustiger.

“Een metafoor voor mijn hoofd is een drukke autostrade met 48 snelwegen, maar dan nog erger. Door te schilderen en te maken, lukt het  beter om wat meer richting te vinden. Dan is er minder chaos en kan ik me beter focussen.”

Pepijn zet zich ook in voor zijn medemens. Zo schilderde hij voor Music For Life eens twaalf uur lang, met vijf schilderijen als resultaat. Met deze schilderijen haalde hij 1500 euro op voor het goede doel. Wij nemen onze pet af voor Pepijn!