Roeselare: La Bedoune (FR)

Linx+ Cobra presenteert: Première voor de Belgische tour 2024 van La Bedoune (FR)!

Er zijn de kunstenaars die hun handen in het modderige water van de Mississippi doopten, en er zijn de anderen… En het is duidelijk dat La Bedoune tot de eerste categorie behoort, en niet alleen omdat het duo na het winnen van de French Blues Challenge in 2019 in 2020 in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis stond en twee jaar later in de finale van hetzelfde evenement.

De B[ə]doune is zo simpel als taart: Cécile Perfetti aan wie de band zijn naam dankt, vanwege haar lieve runderogen en haar overvloedige haar dat niet zonder haar het uiterlijk van … koe! Maar een elegante en sierlijke koe, zoals haar lieve en tedere metgezel in de stad en op het podium, Greg Perfetti. Hij verzekert ons, als een atypisch als charmant personage dat achter zijn valse bad boy-uiterlijk en zijn dandy-uiterlijk een echt artisjokhart verbergt!

Het is niet gemakkelijk om te slagen in blues en Afro-Amerikaanse muziek met zo’n achtergrond, en toch is La Bedoune in staat geweest om zelfs de meest twijfelachtige tot zijn zaak te bekeren. Dit met een waanzinnig talent natuurlijk, Cécile’s stem en het fluweelzachte geluid van haar fretloze bas die prachtig samensmelten met de ruwe maar altijd harmonieuze korrel van Greg’s gitaren en de percussie die beide voorzien van veel onderscheidingsvermogen. Dat is wat het heet om complete artiesten te zijn!

Maar meer dan dat, La Bedoune is te allen tijde een echte vrijgevigheid die het duo ertoe aanzet alles te geven wat ze hebben tijdens hun concerten, maar ook op hun drie albums waar de zang in het Frans en de subtiele en delicate poëzie van Cécile complete stukken die met bijzondere zorg zijn geschreven in de taal van Louis Armstrong. In beide talen flirten humor en zelfspot met tederheid, melancholie en sterke begrippen als familie, vriendschap, liefde…

Ten slotte moeten we de aandacht vestigen op de zeer recente evolutie die is ingezet met La Bedoune Tech, een trio bedacht met de jonge verloren zoon van de familie, Matéo Perfetti, een geniale duizendpoot die zijn innovatieve visie op dingen en arrangementen vol moderniteit brengt in een muziek die alleen maar een beetje groter uitkomt!

Of het er nu twee of drie zijn, La Bedoune is de garantie voor een ontdekking die zeker zal slagen!

Voor tickets kan je contact opnemen met Kurt.

Contact/Tickets

Kurt 0477  36 20 93