Oostende: Linx+ op Manifiesta

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 vindt in Oostende het jaarlijkse Feest van de Solidariteit plaats. Een tweedaagse vol debatten, lezingen, muziek…

Stand

Ook Linx+ heeft dit jaar een stand op Manifiesta. Je kan ons bezoeken in het vakbondsdorp, meespelen met onze sociale-geschiedenis-quiz of strijdbaar op de foto gaan…

Expo

Aan het boekenforum kan je dan weer onze expo ‘Leve het stemrecht voor iedereen’ bezoeken over de strijd voor het algemeen stemrecht van 1831 tot nu. Zowel de grote strijdmomenten als de verschillende verwezenlijkingen komen erin aan bod, van het cijnskiesrecht tot het stemrecht voor iedereen. Je kan de expo ook volgen met een gratis audiogids (via je eigen smartphone en oortjes). Er is een gratis meeneemkrantje.

De catalogus van de expo is ter plekke verkrijgbaar voor 15 euro. Je kan ook een kortingsbon winnen op onze stand op het vakbondsplein.

Theater ‘Den Bougie’

Op zondag 10 september 2023 om 13 uur kan je in het vakbondsdorp gaan kijken naar Theater ‘Den Bougie’, over de strijd voor het algemeen stemrecht en de vijf doden in Borgerhout op 18 april 1893. Acteurs: Dirk Tuypens, Liliane Simons, Annika Cannaerts / Zang: Tristan Faes / Muziek: Jokke Schreurs. Inleiding door Erik Van Deursen. Meer info.


 

Het volledige programma en andere info van Manifiesta vind je hier.