Gent: Kunst in de Vitrine: Jeroen Roobrouck

Nieuw in de vitrine van Linx+

werk van de fantastische Jeroen Roobrouck met zijn reeks The only house in the village.

‘Ik werk in een gelaagde techniek, afwisselend ruw en verfijnd. Door te focussen op vorm en kleur maak ik beelden die een meerstemmige collectieve ervaring oproepen.’

“September 2022, Berlijn

Het lijkt in tijden van snelle communicatie en sociale media een anachronisme: J. werkt vanuit observatie en daarom trekt hij vaak de natuur in met een veldezeltje en een kinderlijke aquareldoos. Wanneer je door de overvolle schetsblokken en reisdagboeken bladert, krijg je een snelle opeenvolging van korte impressies en een herhaling van motieven te zien. J. baseert zijn schilderijen op dit arsenaal aan impressies en komt zo tot een poëtische uitpuring. J. gaat als dichter op zoek naar de kleur van melancholie.
Zijn thema’s linkt hij vanuit zijn achtergrond als germanist aan de verhaalelementen die deel uit maken van elk mensenleven. Klassieke topoi als het landschap en stilleven zijn een belangrijk uitgangspunt voor zijn strips, grafiek en schilderijen. Zijn grondig voorbereide beelden gaat hij dan deels speels en naïef te lijf. De nadruk ligt zowel op het schilderkunstige als op een realistische weergave.
Beste lezer, willens nillens zijn we allen figuranten. We zien elkaar gauw terug in het werk van deze veelbelovende schilder.

Groeten,
Florent Vandermeulen”

Nog te zien in de Vitrine, Meersenierstraat 14 in Gent tot 30 september 2022. De Meerseniersstraat is de verbindingsstraat tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg.


Oproep

De vitrine is een laagdrempelige expoplek die opkomende kunstenaars een kans geeft om hun werk te tonen in het hartje centrum van Gent. Ben je zelf kunstenaar en wil je je werk tonen in de Vitrine? Contacteer dan gerust hendrik.braet@linxplus.be.

Contact

hendrik.braet@linxplus.be