Knokke-Heist: Wereldliederen gebracht door het Genks Citékoor

Linx+ Egelantier  i.s.m. S-Plus Knokke-Heist en Curieus Plus KN-H organiseert op de dag voor één mei een optreden met een mix van strijdliederen en meezingers…

Met onze verenigingen willen wij graag de mensen laten genieten van het samenzijn en andere culturen laten opsnuiven. Bij deze activiteit brengen wij het Genks Citékoor uit Limburg naar Knokke-Heist.

Het Genks Citékoor ontstond in de schoot van het Genks Cité Theater. In 1981 bracht buurtwerker Jef Ulburghs enkele vrouwenkoren en de bewoners van de wijk Zwartberg samen in de musical ‘Mijn keuze is gemaakt’. Het stuk lokte met de première een volle zaal en later werd het gezelschap nog op verschillende plaatsen uitgenodigd omdat ze een stevige boodschap hadden.

Die boodschap blijft ook vandaag nog overeind, je voelt het in elke vezel van het koor: solidariteit, zorgen voor elkaar, rekening houden met en er zijn voor elkaar zijn de basiswaarden van dit bonte gezelschap. En bont zijn ze zeker. Hoewel het merendeel van Italiaanse afkomst is, zijn ze er trots op leden te hebben die ook van Polen, Spanje, Portugal, Griekenland enz. komen.

Dit koor brengen we dus naar Knokke-Heist op 30 april 2024 om 15u in zaal Ravelingen, Koudekerkelaan 33. De deuren gaan open om 14u30.

Elke aanwezige krijgt ook een boekje met de teksten. M.a.w. iedereen mag/kan meezingen!

Contact

050 51 55 49 of egelantier.kh@gmail.com