Gent: Belmundo Festival – Ontbijt met een rebel

Foto: Hendrik Braet

In het kader van het Belmundo Festival kan je mee ontbijten met enkele rebellen. ‘Recht op actievoeren’ is het thema dit jaar van dit jaarlijkse festival rond internationale solidariteit.

Tijdens ‘Ontbijt met een rebel’ schuif je gezellig aan de ontbijttafel met een koffie en croissant en een aantal boeiende gesprekspartners.

Via een doorschuifsysteem hoor je drie verhalen.

Frankli Caldeira is één van de eerste barista’s bij Komaf Koffie, een project dat nieuwkomers in Gent een opleiding geeft tot barista. Met een de mobiele koffiekar van Komaf Koffie leerde hij al héél wat mensen, plekken en organisaties in Gent kennen en vertelt er graag over. Vraag hem zeker ook naar zijn skills als bouwer van muziekinstrumenten uit afval (!), muzikant, fotograaf of levensgenieter! 

Manyunyu Florence Sosiba en Tselane Mary Nkonyana komen uit Zuid-Afrika. Ze zijn huishoudwerkers en verenigen zich in de vakbond SADSAWU. Ze bundelen de krachten voor waardig werk voor huishoudwerkers

Twee personen die in de dienstenchequesector werken getuigen over hun moeilijke arbeidsomstandigheden hier in eigen land. Want jammer genoeg is het hier voor veel mensen ook niet gemakkelijk om goede arbeidsomstandigheden te hebben en een goede balans tussen werk en gezin te hebben. Samen komen ze in actie om hier verandering in te brengen 

Organisatoren: Linx + ism FOS, Komaf Koffie, ABVV Oost-VlaanderenContact

sabrina.meijs@linxplus.be